Cabaretier Jeroen van Merwijk en zijn alter ego Lucky

DELFZIJL

Jeroen van Merwijk, die een hoge mate van zelfspot bezit, is op vrijdag 9 november te zien in de kleine zaal van Theater de Molenberg.

Voor zijn veertiende solovoorstelling Lucky heeft Jeroen van Merwijk een alter ego gecreëerd. Dit alter ego, de kat Lucky die de reïncarnatie van Socrates en Michelangelo is, vindt Van Merwijk een lafaard die eigenlijk niks kan. Lucky vindt zichzelf natuurlijk veel beter en durft bovendien, in tegenstelling tot Van Merwijk, ongegeneerd politiek incorrect te zijn. De verhaallijn in deze voorstelling is het contrast tussen Van Merwijk als de uitgebluste cabaretier en zijn alter ego Lucky.

De liedjes die Van Merwijk deze avond ten gehore zal brengen zijn goed en zitten technisch sterk in elkaar. Naast Lucky komen in de liedjes verschillende typetjes aan het woord.

De voorstelling begint om kwart over acht.