Bijzonder theaterprogramma Fred Delfgaauw in De Molenberg

DELFZIJL

Theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw komt donderdag 8 november naar Theater de Molenberg met zijn voorstelling Minder is meer.

Hoewel Delfgaauw al een kleine veertig jaar op de planken staat, laten zijn voorstellingen zich nog steeds moeilijk omschrijven. Zijn handelsmerk is echter om met zo min mogelijk middelen zoveel mogelijk te zeggen. In deze voorstelling kijkt hij terug op de vele producties waarin altijd de zoektocht naar de perfecte eenvoud centraal stond. Delfgaauw heeft zich laten inspireren door in Minder is meer de meest simpele en indrukwekkendste momenten van zijn carrière nog eens de revue te laten passeren. Dit levert theatrale hoogstandjes, een flinke dosis humor en uit het leven gegrepen onwerkelijkheid op. De regieadviezen zijn van Karel de Rooij van Mini & Maxi.

Fred Delfgaauw ontvangt al jaren lovende en respectvolle recensies in de pers, waarbij het opvalt dat vooral het unieke karakter van zijn theatervorm wordt benadrukt. ‘Meer dan eens heeft Delfgaauw bewezen een vormvaste theatermaker te zijn, uniek in Europa en wellicht in de hele wereld,’ aldus het Algemeen Dagblad. Collega Herman van Veen zei ooit over hem: „Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje.”

De aanvang is kwart over acht.