Havenconcert 35-jarie Magellan Singers

DELFZIJL

De Magellan Singers vieren hun 35-jarig bestaan met een verrassend Havenconcert op zondag 4 novemberom 14.15 uur in de Evenementenhal in Delfzijl.

Er ijn ook optredens van de Clan MacBeth pipeband uit Groningen, fluitiste Klara Mulder en bassist Randy Meyer. De muzikale leiding is in hnden van dirigent Klaas van der Woude.

Tijdens het optreden zijn naast veel oude, bekende nummers ook nieuwe songs te beluisteren. Tijdens de oprichting in 1983 bestond het koor uit medewerkers van het nautisch- en maritiem onderwijs in Delfzijl. In de loop van de jaren kwam daar verandering in. Natuurlijk zijn er nog steeds een flink aantal leden met een nautische- en maritieme achtergrond. Langzaam komen daar steeds meer echte liefhebbers van het zingen van Ierse of Engelse fFolksongs, seasongs en het Nederlandse of Duitse zeeliederen bij.

Door aanpassing van het repertoire staat het koor, ook na 35 jaar, nog volop in de belangstelling. De boekingen voor optreden 2019, in binnen- en buitenland, lopen al weer binnen. Zo gaan de Magellan Singers in juli ’19 voor een 5-daagse tournee naar het eiland Rügen in Duitsland.