Onderwijzers spelen de Lollyboom in Molenberg

DELFZIJL

Negen leerkrachten van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland hebbenvorige week in Theater de Molenberg in Delfzijl het moderne sprookje De Lollyboom opgevoerd voor 220 leerlingen van groep 1 toten met 4. Het stuk is geschreven door Nico Torrenga en Gea Schrikkema. De kinderen hebben genoten van alle bekende personages die in het sprookje voorkwamen, zoals de fee, de heks, Mega Mindy, Doornroosje, Sneeuwwitje en de dwergen.

Het verhaal gaat over toveren en dat het niet zo gemakkelijk is. Het lukt de fee ook niet zo goed. Als ze tijdens het oefenen de appels in de appelboom per ongeluk omtovert in lolly’s en deze fout niet meer kan herstellen, is het belangrijk om hulp te accepteren van anderen. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek en dan maar hopen dat alles goed zal komen...

In april 2019 zal het stuk nogmaals opgevoerd worden.