Roder meisjeskoor in Farmsumer kerk

FARMSUM

In het kader van 50 jaar orgelconcerten in de Farmsumer Kerk geven de Roden Girl Choristers zaterdag 20 oktober om 20.00 uur een concert in de kerk van Farmsum.

Het meisjeskoor bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. De begeleiding van het koor wordt verzorgd door de bekende organist Sietze de Vries, die ook een aantal keren solistisch te horen zal zijn.

Het koor is geschoeid op de Anglicaanse leest en wordt geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Het programma op 20 oktober bestaat uit werken van deze Anglicaanse koortraditie.