Fondsen kennen 10.000 euro toe voor kennismaking muziek in Appingedam

APPINGEDAM

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds hebben in het kader van de regeling Kinderen Maken Muziek 10.000 euro toegekend aan het vervolg van het project Muziek Aan De Basis.

Hierbij maken kinderen in groep 5 of 6 van de basisschool uit Appingedam voor het eerst kennis met het bespelen van een muziekinstrument in orkestverband. Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en Slagwerkensemble Appingedam zorgen samen met veel vrijwilligers voor de vormgeving van het project. Mede dankzij de toegekende subsidie kunnen er diverse activiteiten georganiseerd worden. Zo staan dit schooljaar onder andere klassikale lessen, gezamenlijke play-ins, optredens en een groots slotconcert op het programma.

Kinderen Maken Muziek is een uniek samenwerkingsverband tussen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel is dat zo veel mogelijk kinderen samen een muziekinstrument leren spelen en de muziek tot contact tussen groepen mensen leidt.