Jiska Zuidhof van Concordia derde op NK bugel

MIDDELSTUM

Jiska Zuidhof, leerling van Concordia Middelstum, is zaterdag derde geworden op de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers solisten en ensembles in Ede.

Ze had zich hiervoor geplaatst nadat ze in juni van dit jaar kampioen werd op het solistenconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Jiska kwam zaterdag uit in de 5e divisie en speelde op haar bugel het werk ‘Romance opus 36’ van Camille Saint-Saens. Ze werd hierbij prachtig begeleid door pianiste Nanke Flach uit Groningen.

De juryleden Jos van de Braak en Jacques Claessens waren vol lof over Jiska haar prachtige optreden met een mooie warme bugelklank en haar sfeervolle passages. Ze gaven haar dan ook in totaal 83 punten, goed voor de derde plaats.

De 12-jarige krijgt les van Jan Werkman.