Natuurfilm WAD bij Filmliga in Delfzijl

DELFZIJL

De nieuwe natuurfilm WAD over de Waddenzee, wordt in de premièreweek vertoond door de Filmliga Delfzijl. Op dinsdag 9 oktober is deze om 20.00 uur te zien in De Molenberg.

Het is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare personages: de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren: van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Er is geen voorverkoop, de kassa is om 19.00 uur geopend.