Geslaagd weekend Muziekfestival Delfzijl

DELFZIJL

Het openlucht Muziekfestival Delfzijl heeft afgelopen weekend weer veel bezoekers naar de havenstad getrokken.

Liefst 800 muzikanten konden het publiek vermaken in aangename weersomstandigheden. Het grote showevenement op zaterdagavond trok weer de meeste bezoekers. Rond het Molenbergplein stonden de muziekliefhebbers rijen dik, terwijl de speciale tribune ook weer vol stroomde. De achtste editie van het groots opgezette festival voor blaas- en slagwerkmuziek liet weer veel kanten van de amateur blaas- en slagwerkmuziek zien en horen. Zaterdag waren er overdag optredens van orkesten, fanfares en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Het evenement kreeg op zondag een fraai vervolg met de Delfzielster Dweildag, een wedstrijd tussen dertien dweilorkesten in een wedstrijd- en lolklasse. Het weer liet de organisatie opnieuw niet in de steek.

Zie voor meer informatie: www.muziekfestivaldelfzijl.nl.