Fietsen langs 3 Wirdums

WIRDUM

Een groep van 36 sportievelingen uit het Friese Wirdum heeft voor de vijfde keer op de racefiets de tocht gemaakt naar het Duitse Wirdum en het Groningse Wirdum.

Bij het dorpshuis in het Groningse Wirdum werd de groep, die ook bestond uit oud-Wirdumers (uit Friesland), hartelijk ontvangen door een comité en wethouder Rudi Slager van de gemeente Loppersum.

Ze kwamen in vier verschillende niveaugroepen aan. Het ontvangstcomité had vrolijke vlaggetjes met het cijfer 5 tussen de bomen opgehangen, omdat het de vijfde keer was dat de Friezen hen met een bezoek vereerden.

Van oudsher bestaan er contacten tussen de drie Wirdums van Friesland, Duitsland en Groningen. Zo vonden jarenlang voetbalcompetities plaats, veelal op ‘Dagje Wirdum’.

Na een aantal jaren van stilte heeft Wirdum Friesland een paar jaren geleden de draad weer opgepakt en worden er fietstochten georganiseerd. Gemiddeld doen 40 fietsers hieraan mee.

Volgens goed gebruik lunchte de groep in het dorpshuis in Wirdum. Na zo’n honderd kilometer vanaf hun dorp onder de rook van Leeuwarden gingen de soep met broodjes er goed in.