Kapel Tjuchem Virtueel

TJUCHEM

De Kapel van Tjuchem is een voorbeeld van een Evangelisatie gebouw, uit het rijke oeuvre van architect E. Rozema. Dat is de buitenkant. Maar hoe ziet de Kapel Tjuchem er aan de binnenkant uit? Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt door toeristen die bijvoorbeeld op de fiets door het dorp Tjuchem komen. Gewoon even binnen kijke kan dat …. ?

Deze vraag is nu verleden tijd. Op het informatiebord, bij de Kapel in Tjuchem, is nu een link te vinden. Door het scannen van een QR-code of het intikken van een webadres start de rondleiding op YouTube.

Daarmee wordt in 7 minuten in een kleine rondleiding iets verteld van de architectuur van de Kapel Tjuchem, van de binnen- en de buitenkant en van het huidige gebruik. Dus een presentatie van de stenen kerk en van de levende kerk.

De stenen kerk als monument. De levende kerk, waarbij gelovigen, van allerlei kerken uit de regio elke zondagavond om 19.00 samenkomen om na te denken over wat het leven en sterven van Jezus Christus betekend voor het leven van vandaag. Een plek van historie en bezinning, in het hart van Tjuchem.

Zie ook www.KapelTjuchem.nl/trailer