Vierhandig orgelconcert broers de Jong in Farmsumer Kerk

FARMSUM

De broers Euwe en Sybolt de Jong hebben naam gemaakt met hun orgelconcerten, waarbij ze het orgel vierhandig bespelen.

In het kader van ‘50 jaar orgelconcerten in de Farmsumer Kerk’ geven ze op zaterdag 18 augustus om 20.00 uur een concert op het befaamde Lohmanorgel. Euwe en Sybolt nemen ook hun unieke kofferharmoniums mee, waarop ze een aantal minder bekende, maar zeer fraaie werken ten gehore zullen brengen.

Het programma bestaat uiteraard uit een aantal bewerkingen van cantatedelen van Joh. Seb. Bach, waar de broers bekend mee zijn geworden, maar ook uit werk van Felix Mendelssohn Bartholdy ( Aria uit psalm 42 ), een Ouverture uit Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart en een Allegro uit het Concerto in a van Antonio Vivaldi.