Gezellige drukte tijdens UITdagend Delfzijl

DELFZIJL

Het was zaterdag gezellig druk in het centrum van Delfzijl en dan met name op het Plein de Molenberg. Dat stond helemaal in het teken van kunst en cultuur door het festival UITdagend.

Dat was wat breder van opzet en mede door het aangename weer was het de hele middag en vooravond redelijk druk. De uitmarkt had veel te bieden, met veel live muziek, dans, poëzie, een kunstmarkt en verschillende creatieve workshops. De dag werd afgesloten met optredens van vijf koren tijdens een swingend Popkorenfestival.

Bezoekers konden meedoen aan de meest uiteenlopende kunstuitlatingen, van een workshop papierscheppen tot handlettering, van pyrografie tot djembé. En tussen door kon men genieten van de optredens op het podium voor het aanbouw zijnde Gezondheidscentrum Delfzijl, in de Centrumkerk en het podium bij Het Lokaal. Er waren optredens van onder andere Er zijn optredens van Bert Hadders & Joost Dijkema, de folkband Niceville en singer-songwriter Steven Prins. Op de foto laten de leerlingen van dansdocente Rianne Wiersma hun kunsten zien.