Succesvol beachvolleybaltoernooi in Appingedam

APPINGEDAM

Het tweedaagse beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam is zeer succesvol verlopen. Ondanks de lage temperaturen werd het toernooi zeer goed bezocht.

Volgens de organisatie kwamen er dit weekend maar liefst 2000 belangstellenden op het toernooi af. De reacties van zowel de spelers als van het publiek waren allemaal zeer positief. De meest gehoorde reactie was: “het is zo gezellig”.

Zaterdagmiddag en -avond was het de beurt aan de top van zowel de heren en de dames om te beachen op het kunstmatig aangelegde strand. De organisatie was er dit jaar in geslaagd om alleen maar eredivisiespelers en speelsters naar Appingedam te halen. Het toernooi werd vooral gespeeld om de eer en natuurlijk een bommetje duiten. In een zeer ontspannen sfeer werkten de spelers en speelsters hun potjes 3 tegen 3 af. Maar in de halve finales werd er gestreden voor iedere punt en dat kwam het kijkspel zeker ten goede. Harde smaches, spectaculaire reddingen en blokkeringen, de toeschouwers smulden van deze acties. Bij de dames werd het toernooi gewonnen door de eredivisie dames uit Doetinchem die speelden onder de sponsornaam Meijer en Drenth. Bij de heren werd de eerste prijs gehaald door een samengesteld team onder de sponsornaam Tandprothetische Praktijk Fivelpoort.

Vrijdag werd er op het tijdelijk beachvolleybalveld begonnen met het school- en recreanten toernooi. Bij de recreanten werd de finale door team Tof Zand gewonnen van Haaijer en co. Het tweede recreantentoernooi op zaterdag was BHED in de finale net te sterk voor Peter's neefjes.