Geef uw mening over aardgasloos wonen

NOORD-GRONINGEN

Waar moet de provincie volgens inwoners van de provincie Groningen op inzetten bij de overgang naar aardgasloos wonen?

Provinciale Staten van Groningen nodigen inwoners uit om hun mening hierover te geven. Dit kan tot en met 15 juni via de website www.kiesvoorgroningen.nl. De Staten willen graag weten hoe inwoners van Groningen denken over de verschillende maatregelen die mogelijk zijn om huizen aardgasloos te maken. Voor Statenleden is dit een belangrijke bron van informatie die ze kunnen gebruiken bij debatten over energietransitie waar de overgang naar aardgasloos wonen onderdeel van uitmaakt.

Op de website kiesvoorgroningen.nl kunnen inwoners per woningtype aangeven waar de provincie op moet inzetten bij de overgang naar aardgasloos wonen en wat zij daarin belangrijk vinden. Er worden verschillende maatregelen getoond ter vervanging van aardgas zodat men een beeld krijgt van de mogelijkheden om een woning aargasloos te maken.

Statenleden zullen ook regelmatig aanwezig zijn op het digitale platform om te reageren op geplaatste reacties en zo nodig een aanvull ende vraag te stellen.