Dag van het Meer in Steendam

STEENDAM

Dag van het Meer trapt op 3 juni de MitSummer Events af. Muziek, theater, sport, workshops, gezelligheid en genieten van het Schildmeer van 13.00 tot 17.00uur in Steendam; dat is Dag van het Meer.

Het nieuwe evenement biedt een afwisselend programma op en rond het water, mogelijk gemaakt door lokale ondernemers, dorps- en sportverenigingen, het Kielzog Theater, de gemeente Midden-Groningen, Kwartier en festival Art Carnivale. Art Carnivale geeft met een belevenistour door de provincie Groningen een voorproefje van het komend festival. Deze interactieve promotietour is opgezet in en rond een tot mini theater omgebouwde paardentrailer. In dit opmerkelijke mobiele theatertje worden onder leiding van een spreekstalmeester voorstellingen gegeven door een levendige verzameling artiesten, onder andere vertellers van de verhalen over Groningen, straattheater-artiesten, muzikanten, vuurspuwers, er is een zeepbellen- en selfieshow en nog veel meer. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te doen en ook om zelf alvast in de Art Carnivale stemming te komen. Belangstellenden die een eigen verhaal willen voordragen, muziek willen maken, of zomaar iets leuks willen doen, kunnen een berichtje sturen naar het mailadres: collectiefdedraad@live.nl.

Natuurlijk speelt het water een grote rol tijdens deze dag. Bezoekers kunnen kennismaken met met diverse watersporten, zoals zeilen, kanoën, surfen en suppen, de nieuwste rage in watersporten. Natuurlijk is er op het strand ook genoeg te doen. Geniet van muziek, theater, broodjes bakken of percussie op emmers, pannen en wat nog meer voor handen is. Of doe mee aan beachvolleybal, maak kennis met golf,bewonder het oermens uit de Heemtuin of neem deel aan de exclusieve excursie door het nieuwste stukje natuurgebied Haansvaart. Deze excursie start om 13.30 uur op parkeerplaats hoek Kappershuttenweg – Roegeweg.

De MitSummer Events is een uitbreiding van het in Hoogezand-Sappemeer al jaren bekende Dag van het Park. Dit jaar zijn er drie evenementen in juni verspreid door de hele gemeente. Een mooie kans om nieuwe plekken in onze nieuwe gemeente te ontdekken!

Meer informatie over precieze locaties, deelnemende organisaties, activiteiten en het laatste nieuws is te vinden op: www.mitsummerevents.nl.