Rentree Slagwerkensemble Appingedam met eerste prijs

APPINGEDAM

Slagwerkensemble Appingedam heeft zaterdag in de Lawei in Drachten het hoogste aantal punten gescoord in de eerste dividie. De 90 punten van de jury waren tevens goed vor een eerste prijs.

Het was een spannende dag voor de Damsters die na vier jaar weer meededen aan een concours, met een nieuwe dirigent en veel nieuwe (jeugd-) leden. Het slagwerkensemble verscheen ook voor het eerst in een volledig nieuw concertoutfit. Het werk Cinquanta, gecomponeerd door dirigent Martijn Oostra ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Christelijke Muziekvereniging Excelsior Oostendorp, vormde de spetterende opening van het programma.

Daarna werd het tweede deel van Yucatan van Gian Prince gespeeld. De solo op altsaxofoon werd prachtig gespeeld door Carin Brenninkmeijer. Vervolgens stond Marching Season op het programma. Een gedragen inleiding wordt gevolgd door een energiek gedeelte met veel wisselende maatsoorten.

Om de muzikanten en het publiek weer een beetje tot rust te laten komen, werd vervolgens Whispering Wind gespeeld, bekend geworden door Riverdance en Lord of the Dance. Het werd als intermezzo gespeeld door Rianne Hilhorst op dwarsfluit en de marimbaspelers. Het programma werd afgesloten met Music of Harry Potter, een aansprekende medley van Martijn Oostra.

Enkele quotes van de juryleden na afloop: ‘mooie klankkleuren, juiste climax in de spanning, effectvol dynamisch, mooie gehele klankin het ensemble en overtuigend en met enthousiasme gebracht’.