Lutje Winterwelvaart met markt en ijsbaan

APPINGEDAM

De oude binnenstad van Appingedam vormt zaterdag 9 december van 11.00 tot 20.00 uur, voor de vierde keer, het decor voor de manifestatie Lutje Winterwelvaart. Dit jaar is er voor de kinderen voor het eerst een kunstijsbaan achter de kerk.

Dat was al jaren een wens van de organisatie en is mede mogelijk gemaakt door het Centrum Veilig Wonen. Met de rondvaartboot Beppe Baukje kunnen gratis rondvaarten worden gemaakt en de Paap, van de scoutinggroep Fivel uit Delfzijl, ligt aan de kade waarop de kinderen tussen 11:00 en 17:00 uur gratis kunnen knutselen en geschminkt kunnen worden. Op de Jade kunnen bezoekers terecht om naar diverse groepen te luisteren of een kijkje te nemen aan boord.. Rondom de kerk is een kerstmarkt die net even anders is. Vanuit diverse kraampjes worden spullen te koop aangeboden die passen bij de tijd van het jaar. Op de kerstmarkt zweven de geuren van allerlei feestelijke hapjes en drankjes. Tevens zijn er workshops waar je een eigen kersttaart kunt maken. Theaterpret is aanwezig met de Shopaholic en de IJskoningin. Bij de Vuurmeester en Maxxfood Experience kan men terecht voor een bak snert en of een broodje worst..Daarnaast zijn er nog diverse andere lekkernijen verkrijgbaar en uiteraard mogen daarbij de gluhwein en warme chocolademelk niet ontbreken.. De theatergroep The Dickens Family brengt de sfeer van het negentiende eeuwse Engeland, zoals door Charles Dickens beschreven, naar Appingedam. Armstrong’s Patent, Krödde, Vocalgroup PUUR, Popkoor &Core, Glögg, De Poedies, de Zingende Siepels, Three of us, Stuart Pendrill, de Soete Inval en de Highland – Sell Outs zorgen voor de muzikale invulling van deze dag. Ze zijn te bewonderen in de muziekkoepel, bij het Paviljoen Overdiep, in Café de Doofpot en aan boord van de Jade. De tijden staan bij de locaties aangegeven. Orbitfest komt naar Appingedam en zet iets leuks neer achter de kerk in de vorm van lichtkunst. Naast Lutje Winterwelvaart zijn er in het centrum zijn diverse activiteiten, een KerstFair in het Museum Stad Appingedam en in de Nicolaïkerk vindt de 10e editie van Kunst in de Kerk.

Auteur

admin