Allerzielen op begraafplaats Bierum

BIERUM

Op de begraafplaats van Bierum wordt zondag 5 november, van 18.00 tot 20.00 uur, Allerzielen gehouden.

Daarbij wordt deelnemers de gelegenheid geboden om hun dierbare(n) te gedenken op een manier die bij ze past. Iedereen die dit wil doen, is van harte welkom, ongeacht waar hun dierbare begraven ligt of waar hij/zij is gecremeerd, haar/zijn as is bijgezet of uitgestrooid.

Er gebeurt die avond van alles. De begraafplaats is verlicht met honderden lichtjes, fakkels, olielampen en vuurkorven. Er is ruimte om gewoon in stilte rond te lopen of ergens te gaan zitten, wat te drinken of, als je dat zou willen, gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Er zijn gedichten, er wordt muziek gemaakt, namen kunnen worden gezongen. Er is alle ruimte om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben ondergaan.

Net als andere jaren wordt ook aandacht besteed aan hen die een te vroeggeboren kindje of anderszins hun kind te vroeg hebben verloren. Daarvoor is een speciaal ontworpen gedachtenis-beeldje.


Auteur

Redacteur