Wintereditie van de Fivelstadtocht

APPINGEDAM

Na vier succesvolle zomeredities van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht wordt op zaterdag 27 Januari 2018 de eerste wintereditie gehouden.

De wandelaars kunnen kiezen voor 5, 15 of 25 kilometer. Deze speciale wintereditie van de Fivelstadtocht laat deelnemers kennis maken met de ruige en woeste vergezichten in een winters maar begaanbaar Gronings landschap. Als variant op enkele bekende schaatstochten is dit gezien de rijke historie van het wandelgebied voor de deelnemers een ultieme uitdaging en een unieke ervaring om aan deze meer dan 11-monumententocht mee te doen.

Tijdens deze historisch culturele winterse wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. Het gaat om oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen.

De start- en finishplaats is Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam. Opgeven voor deze wintereditie kan via: www.fivelstadtocht.nl.


Auteur

Redacteur