Vrijwilligers genieten in Nicolaïkerk

Appingedam

Er was vrijdag op het kerkplein zelfs een heuse - overdekte - rode loper voor hen uitgelegd, de 300 mannen en vrouwen die de eerste vrijwilligersavond in Appingedam bezochten.

Ze werden uitgebreid in het zonnetje gezet en kregen een afwisselend programma voorgeschoteld met grappen en grollen van Henk de Haan en Peter de Haan en muziek van Harmony Glen. Stipt om half acht luidde Kees Bijmolt, samen met Hans Meijer verantwoordelijk voor het initiatief en de uitvoering, de bel in de kerk, waarna stadsomroeper Henk Perdok met een iets kleinere bel de avond echt in gang zette. Derk Bosscher nam de presentatie voor zijn rekening. De in een casual outfit gestoken burgemeester Anno Wietze Hiemstra werd tijdens zijn openingswoord gestoord door het luidruchtig binnenrollen van een pallet vol bier en etenswaren en op dat moment wisten de vrijwilligers dat het wel goed zou zitten deze avond. Hiemstra vertelde dat het hem, als geboren Fries die het grootste gedeelte van zijn leven in Drenthe doorbracht,  in zijn aanvangsperiode vooral was opgevallen hoe trots de Damsters op hun stad en haar vele evenementen zijn. Hij onderstreepte het belang van de vrijwilligers daarbij. "Zij zorgen voor de glans."   De avond werd gelardeerd met filmbeelden van Heiko Kiel die van diverse evenementen een film heeft  gemaakt. Die beelden werden vooraf en tussendoor op vele schermen getoond.  

Auteur

Bram Noordhuis