Première Jan Henk de Groot in De Molenberg

DELFZIJL

Na drie tournees met De Troebadoers staat Jan Henk de Groot dit seizoen solo in de theaters met zijn programma Tachtig Tammo! De première hiervan is zaterdag 7 oktober in Theater de Molenberg.

De titel verwijst naar een gevleugelde uitspraak die in de jaren negentig te lezen was op verkeersborden in de provincie Groningen, onder andere langs de Kielsterachterweg, in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen. Het thema van de theatershow is dan ook onthaasten. Daarvoor neemt de troebadoer zijn publiek mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, waar het kampvuur brandt, de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te staan. Uiteraard komen deze avond nummers voorbij van zijn Groningstalige cd’s Weerom en Keunenk van Westerdaipsterdale, aangevuld met wat experimentele dingen en nieuw akoestisch werk.

Tachtig Tammo! begint om kwart over acht.


Auteur

Redacteur