Foto-impressie 119e Papiercorso Appingedam

Appingedam

De 119e editie van het Papiercorso Appingedam heeft zaterdagmiddag flink te lijden gehad van de gestadig vallende regen. Toch stonden de straten in het centrum van Appingedam redelijk vol en was het in de Wijkstraat zelfs druk.

De bezoekers genoten van de hoge kwaliteit van de corsowagens die allemaal in het teken stonden van Terug in de tijd. Onderwerpen als flower power, de oertijd, rock'n roll, oud-Appingedam en The Flintstones (tot twee keer toe) kwamen voorbij. In totaal waren er ruim dertig items, waaronder ook vele loopgroepen. In het eerste van zes muziekkorpsen, Slagwerkensemble Appingedam, werd Erik Hofman nog even in het zonnetje gezet. Hij deed voor de 40e keer als muzikant mee aan het papiercorso. De kinderen waren bijna allemaal met regenponcho's gewapend tegen de elementen, maar de echte vrolijkheid wilde er maar niet vanaf stralen. Sommige wagens deden zelfs helemaal met plastic ingepakt mee, om de vele uren werk toch nog tijdens het avondcorso in volle glorie te kunnen tonen. Die verlichte avondcorso begint om 20.00 uur.

Auteur

Bram Noordhuis