Vijfde generatie

Delfzijl

"Sinds 2 weken is in Delfzijl in onze familie de 5e generatie geboren" zegt Monika Schipper – van der Terp.

"De families zijn alle woonachtig in Delfzijl, alleen de over-over oma verblijft in het verzorgingshuis "Vredewold" in Leek. De over-over oma, Irene van der Terp - Paul (94), is geboren in het voormalige Oost Duitsland en getrouwd met Samme van der Terp. Uit dit huwelijk zijn 4 kinderen geboren. Haar oudste dochter, Monika Schipper - van van der Terp (72), trouwde met Jan Schipper. Samen exploiteerden zij gedurende enige jaren het dorpscafé in Losdorp. Hun huwelijk telde 2 zonen, de oudste KlaasJan (52), is werkzaam als onderhoudsmonteur en kreeg uit zijn huwelijk 2 zonen en een dochter. Deze dochter, Phylicia (22), werkt als kapster en heeft op 27 juli uit haar relatie een dochter gekregen, Briseïs, waarmee de vijfde generatie een feit werd."

Auteur

Cindy Houwen