Prachtige paardensport trekt veel publiek naar Uithuizen

Uithuizen

De 19e editie van de Paardendag op Dingewold in Uithuizen heeft zaterdag veel publiek getrokken. De organiserende V.v.V. kon het op het terrein naast de Menkemaborg qua weer ook niet beter treffen.

Het zonovergoten enorme terrein was volledig omzoomd met toeschouwers, hier en daar twee rijen dik. Die genoten van prachtige paardensport, die in alle facetten tot zijn recht kwam.  In het gevarieerde programma waren er rubrieken voor tuigpaarden, springen om de Grote Prijs van Uithuizen , mennen, dressuur en show te zien. Bijzondere elementen waren het kampioenschap fokmerries  en de clinic van de Nederlandse topper in het vrijheidsdressuur, Jesse Drenth, die zelfs met een pony fraaie staaltjes beheersing liet zien. Eén van de hoogtepunten was  de slipjacht , met een mooi samenspel tussen de meute, paarden en mensen in de natuur. De kleintjes konden zich vermaken op een springkussens en een rondje op een pony te rijden. Het was een geslaagd familiefeest dat ook nog eens  gratis te bezoeken was.

Auteur

Bram Noordhuis