Plus Schildwolde groter en meer parkeerruimte

SCHILDWOLDE

De supermarkt Plus in Schildwolde is na een grondige verbouwing 500 vierkante meter groter. Ook de parkeerplaats is uitgebreid.

Woensdagmorgen ging de hypremoderne winkel, na twee weken dicht te zijn geweest, weer open. Supermarktondernemer Klaas Spithoff vond dat het tijd werd voor een stevige aanpak. .“Ik deed al achttien jaar met dezelfde koelingen en stellingen. Vernieuwing was dus echt hoognodig. De uitbreiding van het aantal vierkante meters was dus zeker niet het enige dat moest gebeuren tijdens deze verbouwing. De hele zaak is gestript en opnieuw opgebouwd. Echt alles is vernieuwd. De winkel was eigenlijk al jaren te klein, net als de parkeerplaats. We bedienen klanten uit Schildwolde, maar ook kilometers daarbuiten. Aan het eind van de week stond onze parkeerplaats standaard vol en met de beperkte ruimte die we hadden konden we geen volwaardig genoeg assortiment bieden, ook al deden we daar ons best voor. Dat is nu opgelost met deze verbouwing. We hebben er veertig parkeerplaatsen bij, zijn met 500 vierkante meter gegroeid en alles is vernieuwd.”

De grote verbouwing is tot stand gekomen met hulp van onder andere GROEIfonds van Economic Board Groningen. “Ze bestonden nog maar een paar weken toen ik in contact met ze kwam. De doelstellingen die zij met hun financieringstrajecten nastreven kwamen eigenlijk een op een overeen met onze plannen.”


Auteur

Redacteur