Art Carnivale wordt steeds drukker

Steendam

Hoewel het met het weer afgelopen weekend niet altijd meezat heeft Art Carnivale weer veel meer publiek getrokken.

Het was zaterdag en zondag echt druk bij het cultuurrijke familiefestival op het grote grasveld met de heuvel bij het strand van het Schildmeer. Het maakte zijn reputatie als laagdrempelig, gezellig en ontspannen festival voor alle leeftijden meer dan waar. Het meest spectculaire onderdeel, de vuurshow op zaterdagavond, werd omzoomd door rijen toeschouwers die van de ene in de andere verbazing vielen, al gooide op het einde een flinke stortbui wat roet in het eten. Terwijl de zaterdag nog grotendeels zonovergoten was, zetten de regenbuien op zondag door. Het festivalterrein veranderde meer en meer in een zompig terrein, maar desondanks bleef het publiek toestromen om te genieten van een heel divers muziekprogramma op de vier podia, de kunst- en streekproductenmarkt en de vele (vaak bijzondere) hapjes. Eén van de grote pluspunten van het festival, het uitgebreide uitdagende programma voor de kinderen, zorgde ervoor dat veel gezinnen zich een weekend lang prima vermaakten.  

Auteur

Bram Noordhuis