Fiets em erin Stedum biedt spektakel

Stedum

De GPS-organisatie in Stedum heeft zaterdag de letterlijk en figuurlijk spetterende zomeractiviteit Fiets em erin gehouden.

In het haventje van Stedum was best een lange (35 meter) en vooral smalle baan aangelegd waarop de deelnemers op hun tweewieler zo snel mogelijk de overkant moesten zien te bereiken om de bel te laten rinkelen. Dat viel nog niet mee. Gelukkig was het lekker weer en de watertemperatuur aangenaam, want velen scoorden een nat pak. Er waren twee categorieën: de basisschooljeugd en 13 jaar en ouder. Bij de jeugd deed er slechts een handjevol waaghalzen mee. Het enige meisje, Esmee Huisman won. Bij de oudere groep was de animo aanmerkelijk hoger. Op Jacco Santing ( uiteindelijke winnaar ) en Kevin de Wit na, wist er niemand te halen. De meeste moeten het na 6 tot 10 meter al met een frisse duik doen.    

Auteur

Bram Noordhuis