72e Editie Schildweek met 9 wedstrijden

STEENDAM

Zeilvereniging Schildmeer houdt van vrijdag 21 tot en met 27 juli de 72e editie van de Schildweek.

Die valt voor de negende keer samen met het artistieke festijn Art Carnivale. Overdag wordt er op het water gestreden om de eer, ’s avonds gaan de deelnemers voor de sfeer.

Het thema van dit jaar is ‘Zaail’n in Golden Raand’. Anja Woortman, wethouder van de gemeente Slochteren zal vrijdagavond 21 juli in Boei 12 de Schildweek openen. Aansluitend wordt de traditionele prominentenrace verzeild.

Op zaterdagmiddag is de eerste van negen de wedstrijden. Bij de jeugd verschijnen er optimisten, flitsen en lasers aan de start. Bij de volwassen zeilers is de zestienkwadraat klasse het sterkst vertegenwoordigd met meer dan 30 boten. Daarnaast verschijnen er Lasers en O-jollen aan de start.

Elke avond is er vertier bij de omliggende horeca die een mooi muziekprogramma heeft samengesteld in afstemming met de zeilvereniging en Art Carnivale. Live muziek is er onder andere van De Groningse Toppers, The Fighting Cats en DJ Felix Pot.


Auteur

Redacteur