Zevende editie Keetpop start met kanonnenshow

LEERMENS

Het muziekfestival Keetpop gaat zaterdag 15 juli om 15.00 uur donderend van start met een kanonnenshow.

Er komen meer dan vijftien acts naar het festival aan de Dieftilweg 2 in Leermens. Van de snerpende gitaren van de punkdames Out of Order, de opzwepende muziek van skaband Skaggerz of de ritmische woordenwaterval van PopGroningen Talent Award winnaar Boyz in the Woods, voor iedere muzieksmaak heeft Keetpop wel een lokaal talent gevonden. Bovendien krijgt het festival dit jaar buitenlandse gasten: de rockband Captain Cassanova uit Denemarken. Het muziekfestival heeft naast een breed scala acts dit jaar bovendien extra aandacht besteed aan de beleving door extra activiteiten te organiseren en ook het aanbod in eten en drinken te vergroten. Wie het festivalterrein oploopt, stapt een nieuwe wereld binnen: The Piratebay. Nog nooit was het festivalterrein zo sierlijk aangekleed, voor het eerst in het thema piraten. Nieuw dit jaar is ook de kindermiddag, waarbij verschillende spellen worden gespeeld. Er is vanzelfsprekend ook een springkussen. Ook is samenwerking gezocht met de Groningse bierbrouwers van Pivo. Daarnaast zijn er diverse eetkraampjes en trucks. Ook dit jaar wil Keetpop weer een springplank zijn voor talentvolle en lokale artiesten. Op eerdere edities stonden artiesten die later in de landelijke – en internationale – media verschenen. Voorbeelden hiervan zijn Orange Skyline, The Black Cult en Cesqeaux. Zij waren te gasten in De Wereld Draait Door. Laatstgenoemde draait inmiddels van de Verenigde Staten tot Australië en Brazilië. Ook de Groningse rapformatie Wat Aans wist met het Anthem van Keetpop in heel Nederland succes te halen met de hit ‘Trilploat’ die meer dan een miljoen keer werd bekeken op het internet. Daarnaast blijft Keeptop volharden in haar visie: een festival zijn voor jong en oud dat bovendien door lage prijzen toegankelijk blijft voor een breed publiek. Kinderen betalen bijvoorbeeld geen entree. Meer informatie is te vinden op: Keetpop.nl.

Auteur

admin