Rabobank-podium tijdens Bie Daip

APPINGEDAM

Directeur Frans Musters van de Rabobank Noord-Groningen en Janneke Woldhuis en Meindert Harkema van Stichting Bie Daip hebben vrijdag een sponsorcontract ondertekend.

De verbintenis van de Rabobank aan het festival zal onder meer tot uitdrukking komen in een speciaal Rabobank-podium.

Stichting Bie Daip te Appingedam houdt op 25, 26 en 27 augustus het Internationaal Folk & Seasongs Festival Bie Daip in Appingedam.

Na het grote succes van de editie van 2016 wil Bie Daip het festival verder uitbreiden en het publieksbereik vergroten. Gedurende drie dagen in het laatste weekend van augustus wordt er op verschillende locaties opgetreden door diverse binnen- en buitenlandse folk/shantygroepen. Er vinden in totaal ruim 300 optredens plaats op 22 verschillende locaties in en om het historisch stadscentrum van Appingedam.

Rabobank verbindt haar naam graag aan dit cultuur-historisch evenement, dat al vanaf het jaar 2000 wordt georganiseerd, maar de laatste jaren steeds meer allure heeft gekregen met deelnemers vanuit de gehele wereld: Australië, Amerika, Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales, Duitsland, Polen, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, België en uiteraard ook uit Nederland. Tijdens de komende editie treden ook groepen uit Canada, Ierland en Italië op. Naast optredens zijn er diverse workshops voor jong en oud.


Auteur

Redacteur