Bijna 1700 deelnemers finishen in Avondvierdaagse Delfzijl

DELFZIJL

De  Avondvierdaagse wandeltochten in Delfzijl beleefden gisteren, donderdag, alweer hun laatste etappe. Het betekende in ieder geval dat de snoepwinkeltjes het druk hebben gehad, want het lopen van zoveel kilometers verdient natuurlijk een beloning.

Aan de 69e editie van het door  w.s.v. Spirit georganiseerde evenement, deden een kleine wandelaars mee, het leeuwendeel kinderen.  Wat betreft de routes waren er deze keer enkele kleine wijzigingen op de tweede wandelavond. Het weer was steeds bijna perfect, al kondigde de laatste avond zich aan met enkele donderslagen. De feestelijke intocht was als vanouds vanaf het Borgshof in Farmsum naar het sportpark Centrum, met een ereronde over de atletiekbaan ten besluit,  waar velen hun beloning in ontvangst mochten nemen. De sfeervolle intocht met de vele groepen van scholen en verenigingen werd begeleid door de muziekkorpsen, D.H.O., Koniningin Wilhelmina Wilhelmina, C.B.S. Bierum-Spijk en Prins Hendrik uit Scheemda.  

Auteur

Bram Noordhuis