Wandeling door bloeiende natuur bij Oterdum

OTERDUM

Het Groninger Landschap houdt op de zondagen 25 juni en 2 juli, van 13.00 tot 15.30uur een wandeling met het thema bloeiende natuur door het voormalige Oterdum.

De start plaats is het Kerkhofmonument Oterdum, aan de Valgenweg. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is het dorp Oterdum afgebroken en gesloopt. Het omliggende gebied werd opgespoten met zand en bouwrijp gemaakt voor vestiging van toekomstige industrie. Een deel van het terrein is braak blijven liggen, omdat de hoog gespannen verwachtingen werden ingehaald door de tijd. Langzaam aan is het gebied bedekt met vegetatie die zich thuis voelt op de schrale grond. Een paar jaar geleden bleek dat ook enkele orchideesoorten zich hier wonderwel thuis voelen. Het betreft de rietorchis en moeraswespenorchis. Hier gaan wandelaars naar op zoek met een gids. Vervolgens gaat de route over de zeedijk naar het vogeleiland, een aangelegd broedeiland in de kom van de oostpier van Oterdum. Het afgelopen jaar is dit eiland in bezit genomen door visdieven, kokmeeuwen, scholeksters en kievieten. Er is ruime parkeergelegenheden onder aan de dijk van het kerkhofmonument Oterdum.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


Auteur

Redacteur