Lezing FC Groningen-directeur Hans Nijland over export

KANTENS

De Economic Board Groningen en de Kamer van Koophandel houden op 5 juli een bijeenkomst voor ondernemers die willen exporteren.

Deze Road2Export is interessant voor ondernemers die zich aan het oriënteren zijn op export, maar ook voor de al actieve, exporterende ondernemer.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen houdt een lezing over export met de titel ‘Aan de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemen’. Bert Valkema van Valkema Machinery en René Bolhuis van Horus View and Explorer BV vertellen over hun ervaringen met zakendoen met het buitenland. René Bolhuis: „De wereld staat in brand voor wat betreft de regelgeving, dus altijd laten checken door een expert.” Bert Valkema: „Elk land heeft weer andere regels en behoeften. Dat betekent dus heel veel in gesprek met potentiële klanten.”

Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers informatie over hoe buitenlandse markten betreden kunnen worden, met welke financiële aspecten rekening moet worden gehouden en hoe (financiële) risico’s zo klein mogelijk gehouden kunnen worden. Ook zakendoen met Duitsland komt aan de orde. Daarnaast is het mogelijk om 1-op-1 gesprekken te voeren met diverse organisaties die aanwezig zijn. Er is volop gelegenheid om te netwerken.

De bijeenkomst wordt gehouden van 14:00 tot 17.30 uur in Walsemaweer, Klinkenborgerweg 6 in Kantens (Eemsmond).

Voor het programma en aanmelden: www.kvk.nl/road2export.


Auteur

Redacteur