Tocht, kleikunst, verhalen Dag van het Wad

TERMUNTEN

Tijdens de Dag van het Wad is er zondag 25 juni van 13.30 tot 16.00 uur veel te beleven rond bezoekerscentrum Reidehoeve in Termunten.

Gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen gaan onder leiding van gidsen op ontdekking in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij hetgeen de natuur deze middag voorschotelt.

Er wordt gekeken bij de grote groep zeehonden die bij de kijkwand liggen te rusten, waar pups worden gezoogd en jonge zeehonden aan het spelen zijn. Begeleiders van het educatieteam vertellen allerlei wetenswaardigheden over de zeehonden die je hier ziet.

Ook kunnen de kinderen zich uitleven op de kwelder en met schepnetjes (bodem)diertjes vangen en deze onder een loep bekijken. Het dragen van laarzen of stevige wandelschoenen en kleding wat vuil mag worden is aan te bevelen. Aanmelden: via het Groninger Landschap.

Altijd al eens zelf een kom willen maken van echte Dollardklei? Dat kan van 12.00 tot 17.00 uur op de Dag van het Wad. Speciaal voor deze gelegenheid komt kunstenaar Wim de Boer naar het bezoekerscentrum op Punt van Reide. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen.

Otto Knottnerus (historicus en verhalenverteller) komt met inspirerende verhalen over de interessante geschiedenis van het Eems-Dollardgebied. Wilt u meer weten over de ‘verdronken dorpen’? Of over de sleutelrol die Hollandse dijkbouwers speelden? Kom luisteren naar Knottnerus.


Auteur

Redacteur