Molenaars uniform gekleed

NOORDDIJK

De vrijwillige molenaars van Stichting De Groninger Poldermolens (SDGP) dragen in het vervolg uniforme blauwe kleding met daarop een logo dat wind en water symboliseert: een wiekenkruis met twee golven.

Tijdens het Groninger molenweekend op 10 en 11 juni brachten de vier bestuursleden een bezoek aan alle 18 molens die de stichting rijk is en overhandigden ze de 25 molenaars werkkleding, schoenen en een pet of muts naar keuze. De molenaars waren er zichtbaar blij mee (zie foto).

Stichting De Groninger Poldermolens bestaat sinds eind 2015. SDGP is de fusie van de voormalige molenstichtingen Fivelingo, Hunsingo en Westerkwartier. De molens staan merendeels in het beheergebied van waterschap Noorderzijlvest.

De volgende open dagen zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september tijdens Open Monumentendag. De molens van SDGP zijn dan ook gratis toegankelijk voor iedereen. Een mooie gelegenheid om niet alleen de molens van buiten en van binnen te bezichtigen, maar ook de nieuwe kleding van de molenaars te bewonderen.


Auteur

Redacteur