Pé & Rinus op grote scholenreünie

Appingedam

De Reünie van Appingedam/Delfzijl op 30 september kent een bijzonder programma. Het is niet alleen een weerzien van mensen die de middelbare scholen in Appingedam en Delfzijl hebben bezocht, het feestprogramma telt ook muzikale herinneringen. Hoogtepunt is toch wel het optreden van Pé & Rinus en De Containers.

Pé is Peter de Haan, opgegroeid in Delfzijl en Loppersum en scholier op het RSG in Appingedam (later Ommelander College). Hij is dus ook een van de ongeveer 4000 reünisten die worden verwacht op 30 september op het terrein van het Eemsdeltacollege in Appingedam, waar op het sportterrein drie grote tenten worden geplaatst. De Reünie van Appingedam/Delfzijl is in feite de reünie van het Eemsdeltacollege, dat een paar jaar geleden tot stand kwam door een fusie van het Ommelander College (Appingedam) en het Fivelcollege (Delfzijl). De reünie is daardoor voor iedereen die middelbare scholen in Appingedam en Delfzijl heeft bezocht, want al die scholen zijn uiteindelijk gefuseerd tot het Eemsdeltacollege. Naast Pé & Rinus met hun Containers (waarin ook oud-leerlingen) zijn er tal van oud-leerlingen actief op de drie podia. Troubadour Marco Poucki is er een, maar ook Sixpack, de College Blues Band (met leraar Bert Veld van het Fivelcollege), de internationaal aan de weg timmerende DJ Sir Felix (Felix Pot), Wia Buze (nadere introductie overbodig), Van de Straat, Traffic Jam en Mellow Party Edition. Meer info: www.rad2017.nl.

Auteur

Bram Noordhuis