Open toren-dag

APPINGEDAM

De toren open, de beiaardier achter het klavier en iedereen mag komen kijken. Zaterdag 10 juni is het open toren-dag.

De Stichting Klokkenspel Groningen houdt deze dag met de Stichting Oude Groninger Kerken. Bij de eerste stichting zijn de volgende torens aangesloten: in Groningen, Martinitoren, Appingedam, Damster toren, Veendam, toren Grote kerk, Middelstum, toren Hippolytuskerk, Heiligerlee, Klokkengieterijmuseum en Winschoten, toren de Olle Witte. De volgende torens van de Stichting Oude Groninger Kerken heten bezoekers deze dag van harte welkom: Hornhuizen, Termunten, Uitwierde, Baflo, Den Andel, Eenrum, Noordbroek, Oldehove, Saaxumhuizen en Tolbert. Ook de toren van Finsterwolde is deze middag open voor belangstellenden. Ook een aantal kerken in de provincie Groningen die niet behoren tot genoemde stichtingen ondersteunen het idee van de Open Toren-dag en sluiten zich bij dit initiatief aan door ook hun deuren voor het publiek te openen: Loppersum, Noordwolde en Stedum.

Auteur

admin