Varen en wadlopen in het Eemsgebied

TERMUNTERZIJL

Varen, droogvallen, sleepnetten, wadlopen, en dat allemaal in één excursie. Dat biedt de Eemsexpeditie van de Waddenvereniging op zondag 4 juni.

Startpunt is het sfeervolle haventje van Termunterzijl in de Eemsmonding. Het kleine passagiersschip MS Noordster vaart in een uur tijd naar zandplaat Hond om er droog te vallen. Onderweg vertellen gidsen over het belang van het gebied en Waddenzee Werelderfgoed. Vanaf de weidse zandplaat zijn de twee verschillende kanten, het grensgebied tussen zoet en zout, zee en rivier, extra goed zichtbaar. De natuur is er uniek, met een geheel eigen flora en fauna. Het is een van de weinige plekken waar nog zeegras groeit.

Vier jaar geleden is de Waddenvereniging voor deze excursie de samenwerking aangegaan met Het Groninger Landschap, met als resultaat een bijzonder veelzijdige excursie.

Informatie op www.werelderfgoedweken.nl.


Auteur

Redacteur