Lenie van der Werf nieuwe directeur Kids2b

Delfzijl

De Raad van Toezicht van kinderopvangorganisatie Stichting Kids2b in Onderdendam heeft Lenie van der Werf als nieuwe directeur-bestuurder benoemd.

Lenie van der Werf was de laatste 6 jaar directeur van Biblionet Drenthe en heeft in die rol leiding gegeven aan de verandering van een klassieke bibliotheekorganisatie naar een toekomstbestendige digitale en maatschappelijke bibliotheek. Na deze uitgebreide organisatieontwikkeling te hebben doorgevoerd, vindt zij het nu een goed moment voor een nieuwe stap in haar loopbaan.

Lenie van der Werf: „Door veranderde wetgeving, krimp in de regio en ontwikkelingen binnen het onderwijs, is een nieuwe strategische koers voor de komende 3 tot 5 jaar geformuleerd. Deze richt zich vooral op de opzet en inrichting van Kindcentra en de meer intensieve samenwerking met het onderwijs, waarbij kinderen van nul jaar tot aan de overstap naar het voortgezet onderwijs worden opgevangen. Graag wil ik mijn ervaring met veranderingen in een grote organisatie met veel betrokken medewerkers en meerdere locaties inzetten voor Kids2b.”

Kids2b is met 36 locaties in 8 gemeenten één van de grootste aanbieders van kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang in Noord-Groningen. De organisatie kent een groot netwerk en werkt nauw samen met gemeenten, diverse scholen en andere organisaties in de regio. Kids2b bestaat inmiddels ruim 25 jaar.


Auteur

Redacteur