Bevrijdingsconcert SDG in Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN

SDG organiseert op 6 mei een Bevrijdingsconcert in Het Anker te Uithuizermeeden. Samen met de malletband zal de fanfare een prachtige muzikale avond verzorgen, waarbij muziek van Soldaat van Oranje, Liberty, Glenn Miller en Vera Lynn niet zullen ontbreken. 

SDG heeft een educatief element aan het concert toegevoegd. Een leuk, leerzaam en muzikaal  spektakel voor jong en oud. Bij binnenkomst zal direct duidelijk worden dat dit concert anders zal zijn dan andere concerten. Tijdens het optreden wordt licht, beeld, en geluid met elkaar gecombineerd. Centraal staat de vraag wat vrijheid ons heeft gekost en wat het ons vandaag de dag uiteindelijk heeft opgeleverd. Vrijheid is niet iets vanzelfsprekends. De betekenis van vrijheid is iets wat wij als ouderen moeten doorgeven aan de jongere generatie. Met dit concert hoopt SDG hier een bijdrage aan te leveren. Het optreden begint om 19.30 uur. De entree is vrij.

Auteur

Redactie