Sterrenkijkdagen Delfzijl en Sterrenwacht Ulrum

DELFZIJL

Onder het motto ‘de hemel is van iedereen’ houdt de Koninklijke Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) van 3 tot en met 5 maart de Landelijke Sterrenkijkdagen.

Dit jaar al voor de 41ste keer. Leden van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (GVWS) zijn dan op diverse avonden actief bij Sterrenwacht Ulrum.

Donateurs van de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond staan in het kader van deze activiteit met telescopen onderaan de dijk bij het Eemshotel. Zaterdagavond 4 maart tussen 19:00 en 22:00 uur is het publiek welkom om onder deskundige leiding te kijken naar de maan, de planeten Venus ( in de telescoop te zien als een smalle maansikkel), Mars en Jupiter. Van deze laatste, de reuzenplaneet, zijn ook de maantjes die eromheen cirkelen zichtbaar. In het zuiden is het sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de jonge sterrenhoop de Plejaden of Zevengesternte te bewonderen. Deze activiteit gaat alleen door bij helder weer.


Auteur

Redacteur