Bouwbord nieuwe gebruikers postkantoor

APPINGEDAM

Met de onthulling van een bouwbord benadrukten de toekomstige gebruikers donderdag de start naar een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor in Appingedam.

Het gebouw aan het Professor Cleveringaplein in Appingedam krijgt een nieuwe invulling. Het pand gaat op de begane grond onderdak bieden aan de kantoren van Woongroep Marenland uit Appingedam, Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Noordkwartier. Op de verdieping krijgt de bibliotheek van Appingedam een volledig nieuw onderkomen.

Het kantoor wordt volledig vernieuwd en verduurzaamd naar een ontwerp van Emile Koopmans van Team 4 Architecten.

Het casco van het pand blijft bestaan, maar de gevel wordt helemaal gestript, verduurzaamd. Het kantoor krijgt een open en vriendelijk karakter. De werkzaamheden aan het postkantoor gaan gelijk op met de herontwikkeling van het Cleveringaplein, met de realisatie van meer groen, extra parkeergelegenheid en een betere verbinding met het water van het Damsterdiep.


Auteur

Redacteur