Winkhem nipt ten onder tegen LSV

WINSUM

In een spectaculaire wedstrijd tegen LSV uit Loppersum waarin de kansen constant keerden wonnen de Lopsters na bijna 2 uur spelen met 3-2.

Winkhem begon gedreven aan de wedstrijd. Anderhalve week geleden wisten ze LSV te verslaan en ze wilden de kunstje nog wel een keer herhalen. Zeker in de eerste twee sets leek het er op dat dat zou lukken. In de eerste set ging het lang gelijk op maar aan het eind van de set maakte Winkhem het verschil (20 -25). LSV maakt een wat ongeïnspireerde indruk in de eerste twee sets. Zeker in de tweede set waarin ze makkelijk aan de kant werden geschoven (17-25). In de derde set leek het uit te draaien op een overwinning voor Winkhem. Ze stonden op een ruime voorsprong toen LSV gas begon te geven. Uiteindelijk wisten de mannen uit Loppersum de set te winnen met 25-19. De vierde set gaf een ander beeld te zien. LSV begon makkelijker te scoren en Winkhem moest even zoeken in de nieuwe opstelling. Krebs kwam op de positie van spelverdeler de Vries en nieuwkomer Garry Berends maakte na jaren weer zin opwachting in de hoofdmacht van Winsum. Hij blijkt een duidelijke aanwinst te zijn In de smalle selectie van Winsum. Vanaf 19-10  lukte het Winkhem nog bijna op langszij te komen. Maar de achterstand was te groot en met 25-21 moest er een vijfde set aan te pas komen. Het ging gelijk op en met wisselende kansen trok LSV uiteindelijk met 15- 13 aan het langste eind. De Winsumers hielden wel het gevoel over een goede wedstrijd te hebben gespeeld. Op 4 maart moet Winkhem aantreden tegen Tyfoon in Winschoten.

Auteur

Bram Noordhuis