Auteur Marjoleine de Vos in kerk Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE

Auteur Marjoleine de Vos is zondag 5 februari om 15.00 uur te gast in de kerk van Klein Wetsinge.

De Vos (1957) is de auteur van vier goed ontvangen en ook goed gelezen dichtbundels die, opmerkelijk voor poëzie, diverse malen werden herdrukt. Haar laatste bundel Uitzicht genoeg verscheen in 2013 bij uitgeverij Van Oorschot en beleefde onlangs een vijfde druk.

De Vos volgde het gymnasium in Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze studeerde in 1985 af op Gerrit Achterberg. Sinds 2008 woont ze in Toornwerd, vlakbij Middelstum.

In NRC Handelsblad schreef De Vos twaalf jaar lang met hartstocht over koken, het rapen van oesters op het wad of het genie van Yotam Ottolenghi. Twee jaar geleden gooide ze, zoals ze zelf aankondigde ‘de pen in de soep’ om zich meer op andere onderwerpen te kunnen concentreren. Ze schrijft al zo’n twintig jaar voor dezelfde krant een tweewekelijkse, beschouwelijke column waarin ze ethische, literaire, religieuze en morele thema’s opwerpt, naar aanleiding van bijvoorbeeld Griekse tragedies, de Groningse aardbevingen, een gedicht of een krantenfoto. Een keuze uit haar beschouwingen werd in 2011 gebundeld onder de titel Het is zo vandaag als altijd.

Kaarten zijn te bestellen via: 06 54 68 54 05 of kleinwetsinge@blgroningen.nl.


Auteur

Redacteur