Twee voorstellingen Rederijkerskamer Thalia

BEDUM

De 116-jarige Rederijkerskamer Thalia uit Bedum geeft zaterdag 4 en 11 februari om 20.00 uur voorstellingen in Trefcentrum Bedum.

Gespeeld wordt de tweebedrijvige klucht Ik moet Moesker even hebben, naar het stuk van Valentin P. Katajev, vertaald naar het Nederlands door Alfred Pleiter. Aaldrik Hovius, van de Grunneger sproak, heeft het stuk vervolgens in het Gronings vertaald, waarna regisseur en erelid Herman Hofstra het weer in het Nederlands heeft teruggezet.

Vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren is wederom gekozen voor twee voorstellingen.

Korte inhoud: Ik moet Moesker even hebben begint met een leugentje om bestwil dat grote gevolgen heeft. Dat overkomt de eenvoudige gemeenteambtenaar Zaaier. Hij moet even een orderbon laten ondertekenen door meneer Moesker, een hogere ambtenaar, die in rusthuis De Zonnebloemen verblijft.

Dan stapelen de problemen zich op. Eén leugentje en om dit goed te praten nog een verzinsel en hupsakee weer een misverstand erbij. Volop komische verwikkelingen, persoonsverwisselingen en kluchtige toestanden. Wie is er nou gek? De ambtenaar of de leiding van het rusthuis. Voor meer informatie: Gerard Woudsma: gerard.woudsma@gmail.com of 050 – 3012502.


Auteur

Redacteur