Ten Boer koopt verantwoord in

TEN BOER

De gemeente Ten Boer sluit zich aan bij de landelijke kopgroep van 62 gemeenten die voortaan extra goed letten op duurzaamheid en de sociale impact van producten en diensten.

Hiervoor heeft burgemeester André van de Nadort namens de gemeente het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend. ,,Wij hebben als gemeente het goede voorbeeld te geven en maken voortaan extra werk van onder andere hergebruik en recycling en de vermindering van CO2.” In december 2016 besloot de gemeenteraad om het gemeentelijke inkoopbeleid nóg duurzamer en socialer te maken door deel te nemen aan dit manifest. Daarin beloven gemeenten om in 2050 volledig duurzaam in te kopen. Burgemeester Van de Nadort vindt het logisch dat de gemeente meedoet. ,,Als Fair Trade gemeente zetten we al stappen op de goede weg, maar als deelnemer aan dit manifest gaan we nog verder.” Het komende half jaar stelt de gemeente een actieplan op hoe ze haar inkoopbeleid wil verduurzamen. ,,We kijken bijvoorbeeld hoe vaak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij opdrachten voor onze gemeente. En we gaan na hoeveel lokale bedrijven uiteindelijk een opdracht krijgen nadat ze een offerte hebben uitgebracht.” In het actieplan dat nog voor de zomer aan de gemeenteraad wordt aangeboden staat hoe de gemeente voortaan duurzamer en socialer haar inkopen kan doen. Ten Boer gaat het niet alleen doen. Van de Nadort: ,,Samen met omliggende gemeenten proberen we zo om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en langdurig werkzoekenden aan een baan te helpen. Hiervoor werken we samen in het Coördinatiepunt Social Return. Social Return geeft bedrijven de mogelijkheid sociaal betrokken te zijn en tegelijk geschikte nieuwe medewerkers aan te trekken.’’

Auteur

admin