Lokale omroepen samen in RTV G1

DELFZIJL

De lokale omroepen hebben hun krachten gebindeld in de streekomroep RTV Groningen 1, kortweg RTV G1.

Er wordt elke werkdag ‘s morgens een radioprogramma uitgezonden met veel informatie ‘vanuit de haarvaten’ van Noord-, Noordoost en Zuidoost Groningen. RTV G1 is een samenwerkingsverband van de lokale omroepen Havenstad FM (Appingedam, Delfzijl), RTV GO! (Oldambt), RTV Westerwolde en productiepartner SiB TV (Eemsmond).

RTV G1, met een bereik van ‘Lauwerszee tot Dollard tou en van Drenthe tot aan ’t Wad’, is gelijktijdig te beluisteren via de bekende frequenties van de eigen lokale omroep.

De rijksoverheid heeft bepaald dat lokale omroepen alleen nog recht op een zendvergunning hebben, als grootschalig in streekomroepen wordt samengewerkt. Die samenwerkingsverbanden moeten voor 2018 vorm hebben gekregen. Met de start van RTV G1 wordt nu vorm gegeven aan de intentieverklaring die een aantal Groningse lokale omroepen een jaar geleden tekenden.


Auteur

Redacteur