Koude Nieuwjaarsduik Delfzijl trekt opnieuw honderden deelnemers

Delfzijl

Honderden moedige mensen hebben vandaag (zondag) meegedaan aan de Nieuwjaarsduik Delfzijl.

Na het startsein van wethouder Jan Menninga moesten vrijwilligers zich als de wiedeweerga uit de voeten maken om niet in het gedrang van de meute omver te worden gelopen. De deelnemers wilden erg graag beginnen. Geen wonder, het kwik gaf een temperatuur van maar net boven de de 2 graden Celsius aan. Daarbij vergeleken was het water van 6  à 7 graden relatief warm. Desondanks snelde een ieder snel na de duik richting de handdoek die de eerste warmte moest brengen. Het Delfzijls Harmonie Orkest zorgde voor de muzikale omlijsting van de door zo'n duizend toeschouwers bekeken duik. De organisatie lag in handen van Huis voor de Sport.  

Auteur

Bram Noordhuis