Eerste nieuwjaarsduik Appingedam trekt 30 zwemmers en 300 toeschouwers

Appingedam

Rond de dertig mensen hebben vandaag (zondag) meegedaan aan de nieuwjaarsduik in Appingedam.

Zo'n 300 toeschouwers maakten de eerste editie van een Koud Kunstje mee. Voor een eerste keer was dat een aardige opkomst. Bij een temperatuur van net boven de twee graden Celsius sprongen de deelnemers vanaf de steiger achter de Nicolaïkerk in het slechts een paar graden warmere water van het Nieuwediep. Daarvoor hadden ze zich verzameld bij cafe De Doofpot, het verzamelpunt voor de eerste nieuwjaarsduik in de Fivelstad. Met warme chocolademelk en glühwein vond hier de voorbereiding plaats. Na afloop kon men daar met dezelfde dranken ook weer opwarmen. Janneke en Hero Woldhuis  zijn, samen met Betto Meijer van de Doofpot, verantwoordelijk voor de organisatie. Hoewel een duik in het koude diep niet echt de allure heeft van een duik vanaf het strand in open zee, lijkt Appingedam een leuk nieuw evenement rijker. Ook al is het een hele korte. Nog geen vijf minuten na het massaal aftellen was het terrein achter kerk al weer leeg.

Auteur

Bram Noordhuis